Puro seçiminiz, yakışınız, içmaslahatiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan sona size özeldir. Ancak yine bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda günün her saatinde içmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize göre, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Arama Ika Yurt inşaı Karayip purolarda içmeden önce nemliliğini kontrolör eylemek gerekir. Bu Toscanello için geçerli bileğil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı nem oranlarında içmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da deneme yerılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken dirimsel bir nizam var. Puro yalnızca lakin yalnızca kokusuz felaketle yakılır! Puro her dem evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabil dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro kontak ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken flama puroya direk dokunuş etmemelidir. Ateşin maviliği purodan berenarı uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yanı alya döndüğünde kızartma maslahatlemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 aşama eğimle, aleve tam dokunuş etmeyecek şekilde tutun. Bu maslahatlemi yaparken tüm tabanğın denktaş yanması gerektiği için puroyu aynı zamanda rabıtalı bir şekilde 360 aşama döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına natürel alevli çakmalara göre berenarı daha uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu tempo çakmaklar çok mukavimdür ve bir küme doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma maslahatlemi natürel alevli çakmaklarla, berenarı dem alabilir. Bu süre size vakit kaybı kabil bölümükebilir lakin puro götürüm ve say lüzum. 5- İyi Yandığını Arama Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma maslahatleminden sonrasında münasebetsiz çevirip yanünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yavaşçe hava üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kadem kıpkırmızı ise yakma maslahatlemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yanı tam yanmamışsa, kısaca tüm kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu munsapınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki değersiz soluk daha çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış pare da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hafifçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz içime anık. Evet evet siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkötü çıkötü içilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azından 40 saniye aramak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabil içmeye çaldatmaışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı içimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı içmeye devam ederseniz, puro o denli üzücülaşır ki hiç içilemeyecek duruma gelebilir. Küçümencik bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Esrar yavaşçe ağıza doldurulur ve kâm müşteriların dumanla uyartılmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az kontak gösterdiğinizin bir maslahataretidir. Sönen puronun küllerini hakkıyla temizleyin. Bunun için kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hakkıyla temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim içtiğim Toscanello için baştan yakma iş teşkil etmez. Ancak oba inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda acılık hissedeceğinizi afişe etmek isterim.
şayet puro nitelikli bir puro ise 15 yıl ayrıca daha uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kategorik şpeş olan 2 nizamı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın sıcaklık ayarıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 aşama arasında olduğundan emin olmanız gerekiyor. Ev ortamında bu sıcaklığı yakalamanız az çok zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Ancak elbette şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız zeminını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir iş ile kontralaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında töz iş zeminın ilgisiz bileğil bir küme sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise hıfız zeminının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ nem hıfız zeminı sıcaklığına göre mübadele gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız zeminı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise rastgele bir hava geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca hava geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız zeminının hava geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu içindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak için anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı katkısızlayacak kategorik hava geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En sağlıklı humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kategorik hava geçirmedikleri için vesair rakiplerine yüce ayrım atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.